mandag 1. oktober 2007

Nyhetsbrev oktober 2007

Kjære Ilula-faddere og andre givere!

En stor takk til deg/dere som har bidratt med skolepenger, gaver og annen økonomisk støtte gjennom året! Vi vet at pengene kommer fram og at de blir satt stor pris på. Ja, kanskje er de mer betydningsfulle enn det vi her i Norge kan tenke oss.

Nå har IOP holdt på noen år. I 1998 startet det med få barn. Det betyr at Berit nå ser hvordan de eldste begynner å fullføre sine utdannelser og får seg jobber. Det viser oss også at det er nye utfordringer som kommer. En av de er at det er ikke alle av våre barn som klarer å få topp-karakterer på skolen, fordi de har mange ansvarsoppgaver i familien og hverdagen. Disse oppgavene kan ikke bare legges til side, da familien er helt avhengig av at alle som kan bidra må bidra.

Etter form 4 bytter elevene skoler, mer etter interesser, allmennfaglig eller mer yrkesorienterte. De med gode karakterer kan komme inn i de offentlige skolene, men de med dårlige karakterer kommer inn på private skoler, gjerne litt utenom vårt distrikt.

Dette fører til høyere kostnader og varierende kostnader for skolegangen. Det førte til at vi innførte en tredje betalingssats for de to siste årene. Etter at skolesystemet ble lagt om høsten 2002/januar 2003 og at vi har fått flere på privatskoler, må IOP-Tanzania ha skolepengene inne ved nyttårstider.

Skolepenger for 2008 er:
  • 650,- for førskolen og primary school
  • 1450,- for secondary school, form 1-4
  • 1800,- for secondary school, form 5-6
Satsene er fastsatt av IOP-Norge på bakgrunn av IOP-Tanzania og IOP-USA. Det vil da også dekke opp eventuelle variasjoner i dollarkursen.

Takk for ditt bidrag! Vi ser at våre bidrag kommer fram, enten det er lite eller stort. Alle monner drar!

For IOP-Norge,
Anne Sveum