mandag 22. september 2008

DU er med på å nå FNs Tusenårsmål!

Visste du at du som IOP-fadder og støttespiller er med på å oppfylle FNs Tusenårsmål?

FNs Tusenårsmål ble vedtatt i 2000, målene var å halvere ekstrem fattigdom, sikre utdannelse til alle og gjøre et krafttak mot AIDS innen 2010. Som IOP-fadder og støttespiller er du i høyeste grad med på å nå disse målene ved at du bidrar økonomisk til at barn og unge i Ilula i Tanzania kan få gå på skole. Dessuten drives det i Ilula opplysningsprosjekter om AIDS og mye, mye mer. Det er godt å vite at vår felles innsats nytter, men på verdensbasis er det langt igjen, ifølge FN.

Som IOP-fadder og støttespiller er du med på å nå Tusenårsmålene ved at du bidrar økonomisk til at barn og unge i Ilula i Tanzanina får gå på skole. (Foto: Mette Grøsland)

Krafttak må til
I 2005 sa G-8 landene; USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Japan, Canada og Russland at de ville øke sine bidrag til verdens fattigste med 50 milliarder dollar innen 2010. FN har i en ny rapport påpekt at G-8 må øke bistanden med 18 milliarder dollar per år i de to årene som er igjen hvis de skal nå målet. Bare fem land i verden; Norge, Nederland, Luxembourg, Sverige og Danmark har kommet over FNs retningslinjer om at 0,7 prosent av brutto nasjonalprodukt skal gå til u-hjelp. - Nå må det et krafttak til, sier FN og oppfordrer verdens rikeste land til å tenke langsiktig.

Klasserom i Ilula, Tanzania. (Foto:IOP)

Tekst: Ingunn B. Christiansen