mandag 15. september 2008

IOPs skoleprosjekt får flott støtte av Gaiabarna

Nylig ble det overført 25 000 dollar fra den norske stiftelsen Gaiabarna til IOPs konto i Tanzania. Pengene er øremerket bygging av videregående skole.

Via sin hovedbidragsyter, bedriften Fovea, som driver med barnehage- og skolefoto har stiftelsen Gaiabarna samlet inn penger til skolebygging i Ilula. De som har kjøpt klassebilder og barnehagebilder fra Fovea har hatt muligheten til å krysse av på om de vil være med å støtte skolebygging i Ilula med ti kroner. Nå er de første pengene sendt. Berit og hennes medarbeidere i IOP kan fortsette planleggingen av den videregående skolen som skal romme 480 elever.

-Det beste som kunne skje

Rapporter fra Ilula forteller at byggingen så smått er i gang. Astrid Hareide fra Kirkens Nødhjelp sier at det å bygge en videregående skole i dette området er det beste som har skjedd i lokalsamfunnet Ilula og omegn. I området der Ilula ligger (Kilolo, Iringa) bor det 240 000 mennesker. Det finnes kun én videregående skole. Elever står i kø for å begynne. I Tanzania er det under 10 prosent av de elevene som har bestått eksamen som kommer inn på de statlige videregående skolene. Per i dag er det 16 000 elever, med topp karakterer, som venter på skoleplass.

Tekst: Ingunn B. Christiansen