fredag 17. oktober 2008

Julepakker og skolebøker til Ilula

De aktive damene i Østre Oslomarka Engang-Alltid speidere gjør en stor innsats for IOP og Ilula. Hver høst pakkes det flere 10 kilos esker med julegaver, leker, kosedyr, klær og bøker.

Engang-Alltidgruppa er fadder og sponsor i IOP, i tillegg har flere av dem egne fadderbarn. De har gjennom hele den tiden IOP har eksistert vært trofaste støttespillere for Berits prosjekt i Tanzania. De kjøper inn esker på posthuset. Eskene koster 500 kroner per stk. I hver eske kan det pakkes inntil 10 kilo. Så går de glade damene ut i butikker og spør om å få billige eller gratis klær og leker samtidig som de forteller om IOP. Noen av dem går på loppemarked, der kjøper de billige saker, som små kosedyr, som selvsagt vaskes og repareres før de sendes avgårde.

Felles innsats
Så arrangeres det Engang-Alltidmøte med pakking av Ilula-esker på dagsorden. I år var det kommet inn så mye leker, bøker og gaver at det ble pakket og sendt 13 esker. Etter pakkingen er det utlodning og innsamling av penger slik at innkjøp av esker og porto blir dekket. Fantastiske damer!

Jubel i Ilula
Når eskene kommer fram til Ilula blir det jubel hver gang. IOP-Norge kan ikke annet enn å takke og bukke! Hipp hurra for Østre Oslomarka Engang-Alltid!

Ivrige damer med full innsats for IOP. Anne Grøterud, Ellen Johanne Berg og Marie Torkildsen pakker gaver og leker.

- Dette skulle bli akkurat 10 kg. Ellen Johanne Berg og Rita Juul Madsen.

- Se på alt det fine vi har. Inger Bjurgaard og Anne Grøterud viser fram noen av gavene. I bakgrunnen til venstre: Dagunn Gulliksen.

Ellen Johanne Berg og Kari S. Gundelsby i aktivitet.


Tekst og foto: Ingunn Blauenfeldt Christiansen